Dobrodošli u ABA Beauty Academy

Ovo je mali korak za Vas, ali veliki za Vašu budućnost

ABA LOGO PECAT METAL Artboard 1


“Tko hoće i želi nešto učiniti, naći će načina, a tko ne želi ništa učiniti, naći će opravdanje!”
(Pablo Picasso)

"Znanje treba koristiti, a ne samo stjecati."
(Marcus Tullius Cicero Ciceron)

Vi se pobrinite za ovo prvo, a drugo s povjerenjem ostavite nama.
(ABA Beauty Academy)

 

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU

(pogledajte slike i story-e naših radova i edukacija na instagramu)

insta logo3

 @anela.ergovic.microblading 

 @robert.ergovic.pmu 

 

 

PREDAVANJE O KOŽI, NJEZI I PRIPREMI KOŽE ZA ŠMINKANJE, BUDUĆIM VIZAŽISTIMA

Što je sve važno znati , prije nanošenja šminke na kožu?

Pitanje koje si treba postaviti svaki budući Make Up Artist (odn. skraćeno MUA), no osim pitanja svakako treba znati i prave odgovore i poznavati spomenutu materiju. Ova tema je svakako važna za svakog MUA, odn. vizažistu.

  

 

Znam to iz iskustva, iako je meni bila olakotna okolnost to što sam medicinska kozmetičarka koja je zaljubljena u šminkanje. A koliko je to važno , uvjerila sam se kad sam i sama prolazila edukacije i svoja usavršavanja za MUA, iako sam se šminkanjem bavila i prije takvih edukacija.

Kad sam primila poziv Callegari škole da polaznicama škole držim predavanja o koži i sve što je važno znati o njoj, nisam dvojila dugo hoću li pristati ili ne. anela callegari 2

Uvijek sam bila pristalica širenja znanja, stručnog educiranja svake vrste i to svih onih koji se žele uključiti u tzv. beauty industriju na ispravan način, jer samo to je garancija da će i tretmani na klijentima biti odrađeni na zdrastveno ispravan način.

 

Dovoljna motivacija za mene da se posvetim ovoj temi i predavanju budućim vizažistima Callegari škole, te smo zajednički i odradili prvo takvo predavanje u četvrtak, 27.9.2018.

 

anela callegari 0Naučili smo kako je koža najveći organ, što mnogi danas i ne znaju i koliko je uloga kože važna za naš organizam. Od koliko i kojih sve slojeva je građena i koje su joj funkcije. Prošli smo kroz sve tipove kože, te kakve su sve promjene i stanja kože moguća, kako ih prepoznati, analizirati i kako postupati u takvim situacijama.

Osim općenite njege kože polaznice su educirane o tome koliko je važna prehrana, hidratizacija, oxigenizacija, tjelovježba, vitaminizacija i ostali faktori koji sve danas utjeću na stanje naše kože i cijelog organizma.

Odgovor na početno pitanje, odnosno kako pripremiti kožu za šminkanje, koliko je važna hidratizacija za sam ten kože lica, kako prepoznati eventualne kožne i alergijske bolesti i kako uz pravilnu dijagnozu postupati na ispravan način je isto tako nešto što je polaznicima bilo vrlo interesantno za čuti i naučiti. 

  

anela callegari 1

Te na kraju, no i ne najmanje bitno, nego li baš suprotno, dio predavanja je bio posvećen pravilnoj higijeni i dezinfekciji, kako pribora , tako i preparata koji se koriste prilikom tretmana. Ovo je nešto što volim napomenuti da iako o tome pričamo na kraju, to je nešto što za svakog polaznika i budućeg stručnjaka u struci mora biti uvijek na prvom mjestu.

Završetak predavanja sam začinila kratkim opisom pravog profesionalnog pristupa svakom klijentu, odnosima djelatnik/klijent , te primjerima iz svoje prakse, a sve potkrijepljeno svojim vlastitim iskustvom koje sam skupila proteklih 20 godina rada u struci. 

 

Zadovoljstvo mi je bilo družiti se s ovim prekrasnim ljudima, koji su pokazali veliki interes za ovakvo predavanje, što je za mene bio samo još dodatni motiv da se ovakva suradnja i slični projekti nastave. 

 

 

O ANELI...

 

Anela je medicinski kozmetičar, a majstorskim ispitom stekla je i zvanje majstor kozmetičar.

Osim što je specijalizirana za tretmane lica i tijela, ujedno je i ponosni vlasnik nekoliko certifikata Pro Make Up Artista (PRO MUA), Permanent Make Up Artista iz šireg područja trajne šminke. Specijalizirana je za tretmane kao što su Microblading/Iscrtavanje obrva Japanskom metodom, te Mikropigmentacija obrva, usana i očiju (eyeliner).

Kozmetičku struku i znanje je počela upijati već upisom u srednju školu, a prije 25 godina je već počela ozbiljno graditi svoj put u struci koju obožava , a to je kozmetička struka, kao djelatnik jednog od poznatijih kozmetičkih salona na području Samobora i okolice.

1999g. otvara svoj salon u Samoboru, a od 2009g. se salon nalazi u vlastitom i novouređenom prostoru u Strmcu-Samoborskom, koji se nalazi samo 10tak minuta od Zagreba i 5min od Samobora, pokraj grada Sveta Nedelja.

Osim mnoštva edukacija i specijalizacija kojima je usvajala sva potrebna znanja, vještine i pratila trendove, uključila se i u rad udruženja obrtnika Samobor, te od 2010g. sudjeluje u radu udruženja kao potpredsjednica sekcije Samoborskih frizera, kozmetičara i pedikera, te nakon toga i kao aktivan član sekcije.

 

Recenzije

Što govore o nama


hrvatska, regija, zagreb, split, osijek, rijeka, beauty edukacije, microblading, microblading edukacija, japanska metoda iscrtavanja obrva edukacija, permanent makeup, permanent make up, pemanent makeup edukacija, permanent make up edukacija, trajna šminka, trajna sminka, trajna šminka edukacija, mikropigmentacija, mikropigmentacija edukacija, micropigmentation, micropigmentation edukacija, puder obrve edukacija, pmu edukacija

Anela Ergovic

Medicinski Kozmetičar
Majstor Kozmetičar
Pro Make Up Expert(PRO MUA)
Microblading Expert
Permanent makeup Expert
Nail/Eyelash extension stylist
ABA beauty edukator

Robert Ergovic

Permanent makeup expert

Micropigmentation expert

ABA beauty edukator

 

Adresa

ABA BEAUTY ACADEMY

Dubravica 8

10434 Strmec , Sveta Nedelja

Kontakt

Telefon: +385 1 3360761 
Email: aba@anela.hr
www.trajnasminka.hr
www.ababeautyacademy.com
www.microblading.hr
www.anela.hr